Recept

Här kommer jag att presentera de recepten jag använder mig i mitt bak och i min matlagning.

 

Cannelloni med spenat och svamp

Kycklingcannelloni

Detta ligger som nästa projekt.

 

 

 Recept på tjocka Hönökakor:8 kakor
Ingredienser:
50 g jäst
1 l mjölk
½ dl flytande margarin (eller olja)
½ dl ljus brödsirap
1 msk salt
6 ½ dl rågsikt
17 – 18 dl vetemjölTillvägagångssätt:
1. Smula jästen i en degbunke.
2. Värm mjölken till 37 grader och häll i matfettet.
3. Lös jästen i lite av degspadet.
4. Tillsätt resten av mjölkblandningen, sirap, salt, rågsikt och det mesta vetemjölet. Arbeta degen smidig, gärna med maskin, tills den släpper bunken.
5. Täck över bunken och jäs ca 30 min.
6. Ta upp degen på lätt mjölat bord och arbeta snabbt samman den.
7. Värm ugnen till 275 grader och ställ in en plåt eller om du använder baksten bör man sätta på ugnen med bakstenen ca 1 timma innan gräddning
8. Dela degen i 8 delar och rulla till bullar.
9. Låt dem jäsa på bakplåtspapper på bänken under bakduken 20 – 30 min.
10. Kavla ut bullarna, gärna med kruskavel, till runda kakor, ca 30 cm i diameter. Picka dem även gärna med en gaffel, de vill gärna bli bubbliga annars vid gräddningen. Lägg kakorna, en i taget på varm plåt.
11. Grädda mitt i ugnen i 4 – 5 min eller tills kakan fått lite färg.Lägg kakorna ovanpå varandra och täck med bakduken, så håller de sig saftiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *