Racereport Vätternrundan 2016

Skulle ju inte cykla Vätternrundan i år var det tänkt men så fick jag erbjudande att köra med POC och BMW Sverige.

Vi var ett gäng på ca 50 personer som var anmälda men det kom 40 – 45 personer till start i två grupper. Den uppdelning som gjordes var en sub 8:30 och en sub 10:30.

Jag anmälde mig till 8:30 gruppen med ambitionen att försöka så länge det höll, vi hade genomgång med gruppen kvällen innan och lade upp strategin hur vi skulle köra med olika tekniker beroende på vindriktning. Vi hade även en egen servicebil som skulle langa vätska efter ca 130 km, detta gjorde att jag inte behövde ställa mig efter banan och blanda vätska utan kunde ladda med tre nya flaskor vid detta stopp.

Jag hade inga som helst problem att hålla tempo till Jönköping men där började tempot uppför bli lite för högt så jag fick hjälp uppför ut ur Jönköping.

Efter depåstoppet så hängde jag med fram till 150 km men där fick jag släppa och lugna ner det lite för att inte bränna mig fullständigt, jag tog ner tempot till runt 30 km/h vilket gjorde att jag kunde hänga med klungor som passerad och återhämta mig.

Det tog mig ca 50 km att återhämtade jag mig så pass att jag kunde börja öka så de resterande 100 km körde jag om ganska mycket folk och agerade draghjälp för många i uppförs partierna. hade vätska så jag klarade till Boviken där jag gick i depå och drack lite kaffe och fyllde en flaska med vatten och fick hjälp med att justera bakväxeln då denna av någon anledning inte var rätt justerad längre. Tyvärr hjälpte det inte då han skruvade bort mig lite så jag fick jobba lite med att få till växlarna in mot mål.

Självklart avslutade jag med en spurt in i mål värdig TdF, väl i mål så väntade min familj på mig vilket gjorde mig fantastiskt glad.

Vill även tacka Glenn på lykkas.nu för allt stöd med att ta fram en bra strategi för vad jag skulle äta och dricka under hela loppet detta levererades självklart av Mighty sport, även POC Och BMW Sverige för ett fantastisk arrangemang  och kläder och utrustning jag absolut kan rekommendera alla seriösa cyklister att använda. (kommer en post med vilken utrustning och nutrition som användes)

Soliga hälsningar Från Rhodos

//J