Dessa cyklister och jag är en av dem.

När jag cyklar till och från jobbet så roade jag mig med att observera mina medcyklister lite extra noga när det gäller några enkla trafikregler. Det jag slogs av var att rött ljus och körriktning i cykelbanan inte gäller för alla.

Jag fick dock mina fördomar krossade när det gäller vilka som bryter mot dessa regler inte är lycra klädda proffscyklist wannabe som mig själv utan att det är i princip från alla cyklist grupper, detta gör mig lite konfunderad och orolig.

Om vi (cyklister) skall få någon som helst respekt från andra trafikanter som inte följer trafikreglerna så bör vi som grupp kanske försöka följa enkla regler så som enkelriktat, trafikljus, belysning och reflexer.

Det som hänt de senaste dagarna är att man har sett cyklister köra rakt ut förbi rödljus in i korsningar för att aspirera på att bli kylarprydnad på en bil. Sen alla dessa sköna människor som kommer farande på cyklar för 20kkr plus som uppenbarligen inte har råd med lampor i mörkret, har varit på väg att frontalkrocka med ett par stycken sen i måndags.

Nä ska vi få någon respekt av andra trafikanter så får vi nog börja med att följa reglerna själva.

//J